Labımızda doktora yapmayı düşünen öğrenciler için bilgiler

Merhaba bilimin pırıl pırıl yeni nesilleri,

Sizlerden zaman zaman benimle doktora öğrencisi olarak çalışma konusunda e-postalar alıyorum. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmamak adına buraya birkaç not düşmek istedim.

Şu anda çalıştığım yerde (Marine Biological Laboratory, Woods Hole), PhD programımız yok ve bu yüzden öğrenci kabul edemiyorum. Fakat Nisan 2022'den itibaren yeni bir üniversiteye taşınıyoruz (Washington University in St Louis). https://goo.gl/maps/RguBCDVq6GrUUtzz8

Yeni üniversitenin PhD programı var (yaşasın!). Bununla birlikte ben direk olarak seçtiğim öğrencileri alamıyorum. Doktora programına sizin başvurmanız ve kabul edilmeniz gerekiyor. Bu sürece benim hiçbir etkim olamıyor. Programa kabul edildikten sonra her öğrenci rotasyon yapıyor: Programın dahilinde listedeki laboratuvarlardan 3 tanesini seçiyorsunuz (bu noktada benim labımı da seçmek veya seçmemek tamamen size bağlı). Seçtiğiniz bu 3 labda 3-4 ay süren rotasyonlardan sonra, hangisini isterseniz (tabi o lab da sizi isterse) orada doktora tezine başlıyorsunuz. Yani bir çeşit deneme süreci. Herkes için çok faydalı bir şey.

WashU’nun birkaç farklı doktora programı var, biz bu programlardan 2-3 tanesi ile çalışacağız (Nisan’dan sonra belli olacak). Şu sayfadan takip edebilirsiniz.

Hepinize başarılar